Undgå fælder når du lejer en bil

 

En fantastisk ferie kan let blive ødelagt, hvis ikke det hele går efter planen. Når du kører en udlejningsbil er der et par ting, du skal tænke over. Hvis du følger vores råd, vil du nemt kunne undgå de mest almindelige fælder med udlejningsbiler. De fleste råd er nemme at følge og vil hjælpe dig med at undgå ekstra tunge omkostninger og forhindringer på vejen.

Har du små børn med?

Mange af dem, der benytter sig af en udlejningsbil har planer om at tage familien med ud på en udflugt. Har du taget små børn med, som skulle have behov for et børnesæde, er det især vigtigt, at du forudbestiller. Idyllen kan hurtigt ødelægges, hvis man ankommer til udlejningsfirmaet og har fundet frem til, at der ikke er flere børnesæder tilbage. De fleste biludlejningsfirmaer har et begrænset antal børnesæder til rådighed. Det er derfor vigtigt at være tidlig på den og angive behovet for et børnesæde i bestillingen. Udlejningsbiler kan normalt altid forudbestilles, så du nemt kan undgå denne fælde.

Udlejningsbiler med buler

Hvis den tidligere bilist, af den bil som du skal leje, har fået bilen til at blive bulet, er det meget vigtigt at disse oplysninger kan ses i lejemålet. Hvis du tager ud på tur med en bulet bil og det ikke står i kontrakten, er det muligt, at du vil skal betale for en anden persons skade. Tjek derfor din udlejningsbil med forhandleren. Sørg for at buler og ridser står i aftalen og tag billeder af de mest skadede områder med din mobiltelefon. Således vil du kunne undgå at skulle gå igennem helvede på grund af en anden bilists uansvarlige kørsel.

Hvem skal køre?

Hvis du skal ud på en tur med familien eller en gruppe venner kan det være, at flere af jer har kørekort. Det betyder dog ikke, at det er gratis for jer alle at køre. Kun den person, der står skrevet som bilist i kontrakten kan sidde bag rattet. Prisen stiger, hvis du gerne vil have, at andre folk kører. Find derfor ud af, om du vil have flere bilister eller ej. På kortere ture kan det være nok, at én sidder bag rattet, hvorimod det på længere ture kan være rart med flere folk, der kører. Hvis du skulle komme ud for et uheld eller bliver stoppet af politiet for et tjek på vejen, kan overtrædelse af denne regel koste dig mange penge.

Glemt kørekort

Husk at du skal medbringe et gyldigt kørekort, når du vil leje en bil. Kørekortet skal fremvises, når du henter bilen. Hvis du befinder dig på Spaniens kyst og har kørekortet liggende hjemme i Danmark, kan du glemme alt om at leje en bil. Det er derfor ligeså vigtigt at tage dit kørekort med, som dit pas, hvis du har tænkt dig at leje en bil. Det er en trist oplevelse at skulle ind på i biludlejningskontoret og blive afvist, bare fordi man har glemt et sølle plastikkort.

Benyt kreditkort

Det er ikke kun kørekortet, du skal huske at tage med til udlejningsbureauet. Alle, der har et biludlejningsbureau kræver et bestemt beløb i depositum – de penge får du tilbage, når du afleverer bilen i følge kontraktens udformning. Depositumbeløbet kan være ret højt, og derfor kan kreditkort bruges til det. Hvis du ikke har nok til at betale depositumbeløbet, vil du ikke kunne leje bilen. Et ekstra point ved de fleste kreditkort er, at de fleste af dem har nogle særlige forsikringer, der er til gavn for dig. Sørg dog for, at du ikke har for mange penge på kreditkortet, så du kan undgå enhver form for svindel og bedrageri.

Afklar praktiske spørgsmål

Sørg for at dig og forhandleren er enige om betingelserne, der står i lejekontrakten. Gør det klart hvornår og hvor bilen skal afleveres, og hvad der skal gøres ved bilen, før den afleveres. Det er detaljer, der burde stå i lejekontrakten for den bil, som du skal leje. Hvis det derimod ikke står der, skal du insistere på, at oplysningerne skal inkluderes i kontrakten. Når du så afleverer bilen tilbage til tiden, kan du være sikker på, at forhandleren ikke kommer til at snyde dig. Hvis I begge går med til, at bilen skal have en fuld tank når den afleveres, skal det selvfølgelig respekteres. Hvis du overtræder nogle betingelser, kan det medføre ubehagelige ekstra omkostninger. Det vil for det meste blive anset som dyrere, at skulle betale for lignende ekstra omkostninger, end at skulle fylde bilen op med benzin.

Prisen på biludlejningen

Noget andet der skal være afklaret er, hvad du skal betale for. Nogle forhandlere har en fast pris for bestemte biler, hvorimod du hos andre forhandlere også vil skulle betale et bestemt beløb for de kilometer, du kører. Vi kan ikke garantere, om der er store forskelle i disse priser. Den første slags af forhandlere, som blev nævnt ovenfor, har antallet af kilometer inkluderet i den faste pris, men du skal under alle omstændigheder være opmærksom på, hvis du også skal betale for de kilometer, du kører. Det er klart, at denne pris ikke kan betales, før bilen er blevet afleveret, og så er det selvfølgelig meget sværere at forhandle med forhandleren om prisen. Vær sikker på, at prisen for antallet af kilometer ikke er for høj og vær fuldstændig sikker på, at det er det korrekte nummer, der står på lejekontrakten. Hvis der skulle være en misforståelse omkring hvad din udlejet bil skulle have kørt, kan du nemt ende med en stor, og forkert, regning.

Hav tilstrækkelig forsikring

Vær sikker på at du har en forsikring, der dækker biludlejning. For det meste vil ingen typer af forsikring dække finansielle tab, der kan forekomme i sammenhæng med en udlejet bil. Derfor skal du også finde ud af, om det er dig eller udlejningsbureauet, der er ansvarlig, hvis der skulle være et uheld. Lad dig ikke overtale til at købe dine egen forsikring igennem udlejningsbureauet, hvis du allerede har en tilstrækkelig forsikring. Mange forhandlere prøver på at tjene lidt ekstra penge ved at sælge forsikringer til turister. Det kan dog godt være, at tilbuddet du får, passer dig og dine behov. Før du tager imod sådan en løsning, skal du undersøge, hvad din forsikring allerede dækker.